some image

Gezond Afvallen

Hoe ziet de werkwijze bij De Olijftak er concreet uit?

Alle trajecten, zowel voor volwassenen als voor kinderen, hebben dezelfde opbouw in 4 stappen.

1. Intake

In deze afspraak (op de praktijk of per skype/telefoon of mail) verzamelen we de gegevens die nodig zijn voor het plan van aanpak. Dit zijn de reden en de oorzaken van je aanmelding, je verwachtingen en je wensen en je gezondheid. En de metingen worden gedaan. De week voor de intake vraag ik je om voedingsdagboeken bij te houden.

2. Het plan

In deze afspraak nemen we het plan van aanpak door. Hierin is voedingsanalyse en het voedings- en beweegplan opgenomen en de concrete doelen. Dit is je werkmap Gezonde leefstijl, hierin kun je alles terug lezen, aantekeningen maken en je vorderingen bij houden.

some image

In het plan stond echt precies wat ik nodig had. Duidelijk, praktisch en met haalbare doelen.

Janneke cliënt

3. Aan de slag

Je bent thuis volop aan de slag met het plan van aanpak. In de beginfase hebben we wekelijks contact (per mail of op praktijk) zodat we het plan goed kunnen invoeren in je dagelijkse leven. Daarna vinden de coachingsafspraken in overleg plaats. We bespreken de dingen waar jij tegenaan loopt zoals: omgaan met verleidingen, valkuilen, emotie-eten; je krijgt steun, advies en tips om weer gemotiveerd verder te gaan. Bij iedere afspraak word je gewicht genoteerd.

4. Volhouden

In deze laatste fase leer je om je bereikte doel vast te houden. Onze afspraken worden verder afgebouwd en je leert om je eigen coach te zijn zodat je slank en fit je de gezonde leefstijl volhoud.

Meer Weten

Ik wil weten of een traject bij De Olijftak ook voor mij geschikt is.